Filmavondje 25e verjaardag Friends goed voor 2,5 miljoen euro

Door ANP, vrijdag 4 oktober 2019 04:04, bron: ANP

Het 25-jarig jubileum van Friends kan niemand ontgaan zijn. Alles wat maar met Ross, Rachel, Monica, Chandler, Phoebe en Joey te maken heeft lijkt 25 jaar na dato nog steeds in goud te veranderen. Naast een speciale kleding- en interieurlijn werd er ook een Friends LEGO-editie uitgebracht. Daarnaast werden fans in Amerika getrakteerd op een aantal speciale avonden in de bioscoop, waar de 12 meest favoriete afleveringen werden uitgezonden. Meer dan 230.000 fans bezochten 1600 bioscopen in de Verenigde Staten, wat 2,5 miljoen euro opleverde. Dit meldt The Hollywood Reporter.

Drie avonden lang konden bioscoopbezoekers genieten van 'the best of Friends'. Het beeld was voor het jubileum aangepast naar een breedbeeld formaat, om de kijker nog meer het gevoel van 'nu' te geven.

Momenteel zijn alle tien seizoenen van Friends nog te zien op Netflix, wat vanaf volgend jaar gaat veranderen. Dan zijn de New Yorkse vrienden te zien op het eigen kanaal van Warner Bros. Toen Netflix het naderende afscheid van de populaire serie begin dit jaar aankondigde, leidde dat in eerste instantie tot veel protest onder de kijkers. Hierop besloot de streamingdienst in te schikken en de show nog gedurende heel 2019 uit te zenden.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren