Mattie, Marieke en Domien geven jaar lang gratis wonen weg

Door ANP, vrijdag 4 oktober 2019 08:46, views: 21, bron: ANP

Qmusic wil starters die moeite hebben met het vinden van een woning een handje helpen. Luisteraars die een jaar lang gratis in het centrum van Utrecht willen wonen, kunnen zich vanaf vrijdag aanmelden bij Qmusic voor 'Het Huis van Q'. Dat maakten Mattie Valk en Marieke Elsinga in hun ochtendshow bekend.

Er is een catch, want stellen die zich aanmelden moeten wel eerst een aantal spelletjes winnen om uiteindelijk de sleutel van het huis te krijgen. Daarmee zijn alleen wel meerdere sleutels te verdienen. "Het spannende is dat wij zelf ook niet weten welke sleutel de juiste is", zegt Domien Verschuuren, die als 'makelaar' een koppel kiest. "Daardoor kan het zo zijn dat het stel dat de minste challenges wint, alsnog de goede sleutel heeft."

Mattie en Marieke, die vorige maand voor Qmusic nog een bruiloft in een week organiseerden, gaan zich nu een week lang bezighouden met klussen en het inrichten van het huis. Ondertussen maken ze ook nog 'gewoon' live radio op locatie. "Luisteraars kunnen horen waar we tegenaan lopen en advies geven over de inrichting. We gaan er alles aan doen om de bewoners in een gespreid bedje terecht te laten komen", zegt Marieke.

Het Huis van Q staat in het centrum van Utrecht, heeft twee slaapkamers en een dakterras op het zuiden.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren