logo songteksten.net

Frank Dane hoopt op terugkerende Skippybal Race

Frank Dane stuitert zondag voor het goede doel met luisteraars en BN’ers op een skippybal over Circuit Zandvoort. Als het aan de Radio 538-dj ligt, is dat niet de laatste keer dat hij de bal uit de kast haalt. "Ik zou het wel heel leuk vinden als we dit vaker kunnen gaan doen", zegt Frank tegen BuzzE.

Om geld in te zamelen voor speciale outdoor rolstoelen voor kinderen met een spierziekte, wordt een passende 53,8 meter afgelegd. Toen Frank in januari begon met zijn ochtendshow besefte hij dat hij dat podium graag wilde gebruiken voor iets goeds. "Maar ik wilde wel iets concreets doen en geen bedelradio maken. Niet allerlei geld inzamelen en dan een organisatie een grote cheque overhandigen zonder dat je precies weet wat ermee wordt gedaan."

Daarom besloot de dj voor de organisatie Spieren voor Spieren voor drie kinderen geld op te halen. Alle extraatjes die daarnaast nog worden ingezameld, zijn alleen maar mooi meegenomen. "Ik vind de reacties echt ongelooflijk en ik ben zo blij dat het geld voor de rolstoelen al zo snel binnen was."

Goed oefenen

Omdat Frank in zijn ochtendshow altijd al skippyballen weggeeft aan luisteraars, was de keuze daarvoor snel gemaakt. "We wilden de skippybal als kinderspeelgoed nieuw leven inblazen en sinds we ze weggeven is het een soort collectors item geworden onder de luisteraars. Dus het was meteen logisch dat we daarmee moesten gaan racen."

De dj heeft nog wel even goed moeten oefenen. "53,8 meter lijkt misschien niet zoveel, maar het is eigenlijk gewoon 53,8 meter die je aan het squatten bent. Dus dat heb ik nog wel even moeten trainen." Het wordt serieus aangepakt. "We hebben professionele ballen laten maken. Die zijn groter en steviger. Maar goed, ik met mijn 2.03 meter is natuurlijk sowieso geen gezicht op zo’n skippybal."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren