logo songteksten.net

Nickelback-nummer scoort na tweet Trump

Het liedje Photograph van Nickelback is flink meer gestreamd nadat de band een tweet van Donald Trump liet verwijderen waarin het nummer gebruikt werd. Volgens Billboard werd Photograph na de ophef 38 procent vaker beluisterd online.

Trump viel op Twitter voormalig vice-president Joe Biden aan door een meme te delen waarbij het nummer te horen was. Nickelback was daar niet van gediend en rapporteerde de tweet op basis van inbreuk op het copyright van de schrijvers. De Canadese rockband heeft zich verder overigens niet uitgelaten over de actie van Trump.

Uit de streamingweekcijfers die zondag bekend werden, blijkt volgens Billboard dat het liedje in de twee dagen na de tweet van de president 772.000 keer werd beluisterd op platformen als YouTube, Apple Music en Spotify, terwijl dat in de twee dagen ervoor 558.000 keer was gebeurd. De volgers van Trump die het nummer luisterden voordat de tweet werd verwijderd zijn daar niet bij meegeteld: de cijfers hebben geen betrekking op videostreams op Twitter.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren