logo songteksten.net

Radio Veronica wil 'protesterende' Jan Smit graag podium bieden

De oproep van Jan Smit aan landelijke radiostations met de vraag om meer Nederlandstalige muziek te draaien, lijkt te werken. Dinsdag deelt de Volendammer op Instagram een berichtje van Radio Veronica waarin staat dat de zender zijn pleidooi graag onder de aandacht wil brengen.

"De Nederlandstalige muziek die naar jouw mening een breder draagvlak verdient, willen wij daarom graag een podium geven! Lijkt je dat wat? Bij deze ben jij als eerste uitgenodigd!", aldus de radiozender in een reactie op de oproep.

Jan is tevreden. "Zo! @RadioVeronica is overstag! Protesteren helpt dus...", schrijft hij met een knipoog. "Op naar nóg meer Nederlandstalige muziek op de radio! Wie volgt?"

Maandag plaatste Jan op Instagram een foto waarop een quote van een van de klimaatactivisten staat: "Op een gegeven moment is de tijd van vriendelijk vragen en petities ondertekenen voorbij." Daar sluit hij zich graag bij aan: "Ik denk dat ik ook maar eens een paar Nederlandstalige collega-artiesten én hun fans op ga trommelen om massaal te protesteren tegen een aantal landelijke radiozenders die onze muziek veel te weinig draaien! Want de tijd van vriendelijk vragen en petities ondertekenen is wat mij betreft op dat gebied ook wel voorbij...", schreef de zanger met een knipoog.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren