logo songteksten.net

Johan Vlemmix wil toch weer de politiek in

Johan Vlemmix haalt zijn politieke ambities uit de koelkast. De ondernemer en zanger is benaderd door de Boerenpartij. Johan is van plan zijn Partij van de Toekomst om te dopen in de Boerenpartij, zo maakte hij woensdag bekend. "De Partij van de Toekomst wordt de Boerenpartij, we gaan samen de verkiezingen in", zegt Johan tegen BuzzE. Er is zelfs al een speciale single, getiteld De Boerenpartij. Dat nummer moet het lijflied worden van alle Nederlandse boeren.

Volgens Johan ligt het verzoek tot naamsverandering inmiddels bij de Kiesraad. Maar daar schuilt enige verwarring: de Kiesraad weet van niks. Die laat weten dat zowel de Boerenpartij als De Partij van de Toekomst niet staat ingeschreven. Voor Boerenpartij-initiatiefnemer Toine Aarts vormt dat geen probleem: blijkt de Partij van de Toekomst inderdaad niet meer te bestaan, dan wordt de Boerenpartij nieuw opgericht, in plaats van dat die uit een naamsverandering ontstaat.

Zodra die hindernis is genomen, betreedt Johan opnieuw de politieke arena. En dat terwijl de Oranjegek begin 2017 nog zijn politieke carrière op een laag pitje zette. Hij vond dat zijn Partij van de Toekomst minstens vijf Tweede Kamerzetels moest halen. Omdat dat niet lukte, trok Johan zich terug. Nu schat de beroeps-BN'er zijn kansen groter in. "Er zijn zoveel mensen die dit ondersteunen. We willen ook in de steden gaan meedoen. Eerder moest ik vaak de kar trekken, nu willen veel mensen helpen."

Dat hij nu bij de boeren uitkomt, is volgens Johan heel logisch. "Ik heb heel veel met boeren gedaan, op een boerderij gewerkt en ik heb er filmpjes gemaakt." Het massale boerenprotest van vorige week heeft "zeker" te maken met Johans hernieuwde politieke ambities, hoewel de Boerenpartij niet gelieerd is aan de actiegroep Farmers Defence Force. "De boeren liggen de laatste jaren onder vuur, maar ze zorgen wel voor ons eten", aldus de de politicus in spe, die laat weten onder meer ervaring te hebben met bevallende koeien. "De boeren werken keihard, en dan krijgen ze zoveel over zich heen. Maar het hoort er nu eenmaal bij, koeien moeten schijten."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren