'Vader en moeder Dalton' weer samen in nieuwe EO-serie

Door ANP, vrijdag 11 oktober 2019 07:05, bron: ANP

Peter Blok en Carine Crutzen, die twintig jaar geleden een echtpaar speelden in de bekroonde VPRO-hitserie De Daltons, keren binnenkort terug op televisie als ouderstel. Zij zullen volgend jaar te zien zijn in de EO-serie Het A-Woord, over een zesjarige jongen met autisme.

"Het is een serie over autisme", vertelde Crutzen in een interview op NPO Radio 2. "Het klinkt zwaar. Maar de serie kijkt juist met veel relativering." De actrice speelt naar eigen zeggen "een vrouw die heel vrij is in haar seksuele behoeften". Andere grote rollen zijn er voor Lies Visschedijk, Guy Clemens, Aiko Beemsterboer, Marcel Harteveld en Yoota Wong-Loi-Sing.

De zesdelige serie is een bewerking van de Israëlische reeks Yellow Peppers. Het bekroonde drama kreeg al meerdere internationale remakes. Bij de totstandkoming van de Nederlandse serie spraken de makers met ervaringsdeskundigen om zo de serie te kunnen toespitsen op de Nederlandse situatie van kinderen met autisme.

Het A-Woord bestaat uit zes afleveringen en zal in 2020 op televisie te zien zijn. De Daltons is een dramaserie die eind jaren negentig te zien was en vertelde over een gezin met drie broers. De reeks van schrijver Robert Alberdingk Thijm (De Belofte van Pisa) en regisseur Rita Horst kreeg een flink aantal prijzen in binnen- en buitenland.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren