logo songteksten.net

Hoofdrolspelers zien herkenbaarheid als kracht Hendrik Groen

Fans van de hitserie Het geheime dagboek van Hendrik Groen kunnen vanaf maandag weer hun hart ophalen. Wel voor het laatst, want de Omroep MAX-serie stopt na dit tweede seizoen. De gemiddeld 2,3 miljoen kijkers die de eerste reeks trok zullen vooral de herkenbaarheid van Hendrik Groens avonturen in het verzorgingstehuis missen. Volgens hoofdrolspelers Kees Hulst en André van Duin is dat namelijk de kracht van de serie en de twee boeken waarop deze werd gebaseerd.

"Ik denk dat de herkenbaarheid in Nederland zo groot is omdat het een mooie doorsnede geeft van het beeld dat mensen hebben bij verzorgingstehuizen", zegt Hulst, die de titelrol vertolkt, tegen BuzzE.

Van Duin, die Hendriks vriend Evert speelt, is het daarmee eens. "Iedereen heeft ouders en grootouders en is wel op een bepaalde manier in aanraking gekomen met een verzorgingstehuis." Juist het feit dat het geen ver-van-hun-bed-show is, spreekt de kijkers aan volgens de komiek. "Dingen die je niet kunt begrijpen of waarin je je niet kunt inleven, laat je toch sneller langs je heen gaan."

Hoogtepunt

Het succes van de serie is helaas toch geen reden er nog een seizoen aan te plakken. Regisseur Tim Oliehoek zei eerder al te willen stoppen op het hoogtepunt. "Helemaal mee eens. Het zijn ook maar twee boeken. Dus er zou dan een heel nieuw verhaal geschreven moeten worden", zegt Van Duin. Hulst zou in de toekomst best weer in de huid willen kruipen van Hendrik Groen, mocht het toch tot de mogelijkheden behoren. "Maar het is natuurlijk niet aan mij om dat te zeggen, want ik hoef niet een geheel nieuw script voor een film of nieuw seizoen te schrijven."

Stilstaan bij het afscheid van het personage doet de acteur niet. "We hebben het mooi afgesloten en je weet van tevoren al dat het gaat gebeuren", legt Hulst uit. "Ik houd me niet bezig met een eventueel rouwproces of potentieel zwart gat waar je in zou vallen. Ik heb ook teveel ander werk om daarbij stil te staan. Maar laten we eerst genieten van de eerste aflevering, het einde is voorlopig nog niet in zicht."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren