logo songteksten.net

Gina Rodriguez biedt excuses aan voor racistisch taalgebruik

Gina Rodriguez is onder vuur komen liggen nadat zij op Instagram Stories meezong met het nummer Ready Or Not van The Fugees, gezongen door Lauryn Hill. Rodriguez sprak tijdens het zingen namelijk het woord 'niggas' uit en dat is compleet verkeerd gevallen bij de gebruikers van sociale media. De inmiddels verwijderde video werd opgevolgd door een filmpje waarin de actrice haar excuses aanbiedt voor haar taalgebruik.

"Ik wil sorry zeggen. Het spijt me als ik iemand beledigd heb terwijl ik meezong met de tekst van het nummer. Een nummer waar ik van houd en waar ik mee op ben gegroeid. Ik ben dol op Lauryn Hill," aldus Gina.

De oorspronkelijke video is nog terug te zien op verschillende Twitter accounts en daar wordt volop gediscussieerd over de excuses van Rodriguez. "Als het je echt spijt kom je niet met zo'n slap verhaal aanzetten. Als je dit woord gebruikt weet je immers dat je mensen beledigd, gewoon niet doen dus," zegt een volger. Een ander meent dat de actrice 'gewoon de oorspronkelijke tekst van het liedje zong, moet ze dan wat anders zingen?'

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren