logo songteksten.net

'Nederlandse dance-industrie groeit'

De Nederlandse dance-industrie blijft goede zaken doen in het buitenland. De totale exportwaarde van dance-optredens komt dit jaar naar verwachting voor het eerst ruim boven de 150 miljoen euro uit. Dat blijkt uit gezamenlijk onderzoek van het economisch bureau van ING en 538 Nieuws.

Deze exportwaarde verdrievoudigde in vijf jaar tijd maar nu neemt de groei wel iets af. Het aandeel van dancemuziek in de Nederlandse muziekexport stijgt jaarlijks en ligt inmiddels ruim boven de 75 procent. Optredens zijn daarbij goed voor het allergrootste deel van de dance-export: zo'n 94 procent.

De wereldwijde dj-top 10 bestaat al jaren voor een groot deel uit Nederlandse artiesten. Dj's als Tiësto, Martin Garrix en Armin van Buuren profiteren zelf ook van hun jarenlange succes. Zo verdienden de tien best betaalde internationale dj's dit jaar weer iets meer dan vorig jaar. Samen kwamen ze op een bedrag van een slordige 230 miljoen euro, in 2018 was dit nog een kleine 220 miljoen.

Ondanks dat dj’s goed verdienen, willen maar weinig fans in hun voetsporen treden. Ondervraagde danceliefhebbers uit Nederland en België denken dat dj een zwaar beroep is door de lange dagen, het ’s nachts werken en veel van huis zijn, aldus de onderzoekers.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren