logo songteksten.net

Platenbaas Ed Sheeran stapt op na ophef over Run DMC-kostuum

Atlantic Records-baas Ben Cook heeft na zeven jaar zijn functie neergelegd. Cook, die onder anderen Ed Sheeran onder zijn vleugels had, is opgestapt na ophef over het feit dat hij jaren geleden als een lid van Run DMC naar een verkleedpartijtje ging.

Cook zegt te begrijpen dat het door sommigen als discriminerend is ervaren dat hij als blanke man verkleed ging als een van de donkere rappers. "Hoewel het mijn intentie was om een muzikale held te eren, snap ik dat mijn uiterlijk beledigend was en ik heb een vreselijke fout gemaakt", laat hij weten in een verklaring aan Britse media.

Vorig jaar kwamen de geruchten over zijn verkleedpartij aan het licht en vanwege de aanhoudende kritiek en het besef dat hij de mist in is gegaan, besloot Cook op te stappen. "Ik ben er kapot van dat mijn fout mensen van slag heeft gemaakt en mijn geloof in diversiteit, gelijkheid en inclusiviteit - waarden waar ik me al mijn hele carrière voor inzet - in twijfel heeft getrokken. Ik heb veel geleerd van het voorval en zal me volledig blijven inzetten voor deze waarden."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren