logo songteksten.net

Nico Dijkshoorn haalt in DWDD hard uit naar boeren

Nico Dijkshoorn heeft woensdag in De wereld draait door hard uitgehaald naar de boeren en hun protesten in Den Haag.

"Ik neem het heel serieus als een boer gisteravond de moeite heeft genomen om een kist te timmeren met daarop heel duidelijk de naam Jesse opgeschreven", stelde Dijkshoorn. "Deze man reed met het denkbeeldige lijk rond van Jesse Klaver, die geen grotere misdaad heeft begaan dan het oneens zijn met de boeren."

De huisdichter van DWDD verloor meteen alle sympathie voor de boeren, bekende hij. "Geert Wilders, een zelf bedreigde man die zijn handen stuk klapt voor mensen die het virtuele lijk van zijn collega door het land reden", aldus Dijkshoorn. "Voor mij veranderde het boerenprotest vandaag in een illustratie van semipopulistisch machtsvertoon."

Dijkshoorn adviseerde het verplegend personeel in de zorg, dat wél altijd netjes demonstreert en niet het land platlegt door het verkeer te frustreren, ook een trekker te nemen. "Tot vorige week associeerde ik de tv-boer met 17e-eeuwse taferelen. Een boer moest kiezen tussen drie vrouwen die trillend met een eenpansmaaltijd zijn oordeel afwachtten. Nu associeer ik de tv-boer met Miami Vice op de trekker."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren