logo songteksten.net

Oude landhuis Stephen King wordt museum

Het landhuis van schrijver Stephen King in Bangor, Maine wordt binnenkort een museum, dat meldt Rolling Stone. De gemeenteraad van Bangor heeft woensdagavond ingestemd met een verzoek van King en zijn vrouw om het optrekje om te toveren tot een museum.

"De familie King is door de jaren heen geweldig geweest voor de stad Bangor en heeft miljoenen dollars gedoneerd aan verschillende maatschappelijke projecten", zegt gemeenteraadslid Ben Sprague. "Om Kings nalatenschap in Bangor te behouden is belangrijk voor deze gemeenschap."

Het oude landhuis heeft een kenmerkende bloedrode kleur en gaat schuil achter een hek met daarop allerlei gevleugelde figuren. De woning wordt binnenkort door een non-profit-organisatie beheerd en bevat een archief waar Kings werk bewaard wordt. Mensen mogen per keer op afspraak een kijkje nemen in de oude woning van de schrijver van thrillers als It en The Shining. Daarnaast kunnen maximaal vijf andere auteurs het huis gebruiken als retraite om zich goed te kunnen focussen op hun eigen werk.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren