NPO klopt bij minister aan om geld voor Eurovisiesongfestival

Door ANP, donderdag 17 oktober 2019 18:17, bron: ANP

De publieke omroep heeft het kabinet officieel gevraagd om geld voor de organisatie het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. Minister Arie Slob (Media) buigt zich over het verzoek, laat zijn ministerie weten na berichtgeving door Shownieuws.

Hoeveel de NPO van Slob vraagt, wil het ministerie niet kwijt. Bestuursvoorzitter Shula Rijxman noemde eerder een bedrag van 15 à 20 miljoen euro. Maar volgens ingewijden vraagt de NPO inmiddels om een bescheidener bedrag. Ook de NPO wil nog geen bedrag noemen, maar bevestigt wel in gesprek te zijn met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. "Zolang dit gesprek loopt, doen wij daarover geen uitspraken", aldus een woordvoerder.

Al vrijwel meteen nadat duidelijk werd dat Nederland de volgende editie van het muziekspektakel mag organiseren, gingen stemmen op dat ook het kabinet de portemonnee zou moeten trekken. Maar tot dusver houdt het kabinet de boot af. Zo zei minister-president Mark Rutte, de dag nadat Duncan Laurence in mei het Eurovisiesongfestival won, al dat hij niet van plan was geld vrij te maken voor de organisatie van het festijn in Nederland. "We gaan eerst kijken hoe het loopt, maar om er nou meteen belastinggeld in te steken", zei de premier in WNL op zondag. "Jullie hebben nog een aardig budget."

Minister Slob zei vorige maand nog niet van plan te zijn de portemonnee te trekken. Rotterdam moest eerst maar eens kijken "wat er kan binnen de begroting".
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren