logo songteksten.net

Jeugd aan zet op laatste avond ADE

Amsterdam maakt zich op voor de laatste dag van het Amsterdam Dance Event (ADE). Zondag vinden er nog talloze evenementen plaats maar het meest in het oog springt het We Are The Future Festival in de Melkweg. Hier zijn het de jongeren die aan bod komen, want de deuren zijn ook open voor mensen onder de 18 jaar.

Een van de hoofdacts is Kris Kross Amsterdam. Yuki Kempees, een van de drie leden, noemt het een topinitiatief om ook de jeugd alvast warm te maken voor het ADE. "Vroeger, voor sociale media, kwam je alleen met je publiek in aanraking als ze voor je stonden. Maar nu is dat heel anders", zegt hij tegen BuzzE.

"Alles wat je maakt wordt online direct geconsumeerd, vooral door de jeugd. Ik krijg dagelijks berichten van jongeren van een jaar of 11, 12 die zeggen dat ze niet kunnen wachten om ons live te kunnen zien", gaat Yuki verder. Een jeugdig publiek is bovendien heel goed voor de sfeer. "De gaskraan gaat helemaal open. Ze zijn veel minder met zichzelf bezig en meer met de muziek."

Naast Kris Kross Amsterdam treden onder anderen Lil Kleine, Ronnie Flex, Tabitha en Snelle op tijdens We Are The Future.

ADE is de afgelopen jaren uitgegroeid tot het belangrijkste wereldwijde platform voor elektronische muziek. De organisatie verwachtte voor deze editie meer dan 400.000 bezoekers uit de hele wereld. In totaal kwamen ruim 2500 artiesten en 600 sprekers naar Amsterdam.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren