Jeroen en Lisa blij met ‘weer echt muziekprogramma’

Door ANP, zondag 20 oktober 2019 08:37, bron: ANP

Jeroen van der Boom en Lisa Loïs hoefden geen seconde na te denken toen ze werden gevraagd deel te nemen aan Het mooiste liedje. "Het is zo fijn dat er weer een muziekprogramma op tv is", verzucht Lisa voor de camera van het ANP.

"Gewoon een programma waarin het draait om de muziek, niet om wie de beste is." Er is echter wel een wedstrijd, moet Lisa toegeven, "maar niet onderling". "Muziek moet eigenlijk geen wedstrijd zijn. Ja, dat zegt degene die uit een talentenjacht komt", lacht Lisa, die tien jaar geleden X Factor won.

"Ik hoef niet te dansen, niet te schaatsen, gewoon muziek maken", vat Jeroen samen. "Dat is toch heerlijk! Ik ben altijd aan het pleiten voor meer muziek op tv. Nou, dan is dit een stap in de goede richting."

Kwetsbaar

In Het mooiste liedje, elke zondag op SBS6, gaan Nederlandse artiesten aan de hand van verhalen van het publiek op zoek naar het allermooiste bestaande nummer. Een vakjury selecteert de tien beste nummers en in de finale mag heel Nederland zijn mening geven.

Dat aan elk liedje een persoonlijk verhaal van iemand uit het publiek is gekoppeld, zorgt er bij Jeroen voor dat hij honderd procent geeft. "Je moet je voorbereiden. Je kan het niet maken, vind ik, om je er makkelijk van af te maken als er iemand in de zaal zit die iets met een liedje heeft. Vaak is dat een kwetsbaar verhaal", aldus de 47-jarige zanger. "Je moet het wel serieus nemen."

Autocue

Voor Lisa is er een hele andere uitdaging. "Het is de bedoeling dat je de liedjes zingt zoals ze zijn. Je mag niet je eigen draai eraan geven. Ik verander dingen heel erg van nature, dat gaat vanzelf, daar denk ik helemaal niet over na. Ik moet echt focussen op: dit is de melodie, daar mag ik niet van afwijken."

Gelukkig voor Lisa en Jeroen is er technische ondersteuning. "Er is een autocue", jubelt de 32-jarige zangeres. "Ja, anders kom ik sowieso niet", valt Jeroen direct bij. "Ik ben niet zo goed meer in teksten leren." Ook Lisa heeft daar meer en meer moeite mee. "Daar word ik steeds slechter in."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren