Leden Motörhead toegevoegd aan Hall of Name-nominatie

Door ANP, zondag 20 oktober 2019 19:36, views: 35, bron: ANP

Ook Motörhead-bandleden Mikkey Dee en Phil Campbell maken kans op een plek in de Rock and Roll Hall of Fame. De drummer en gitarist waren aanvankelijk niet genomineerd, alleen de originele leden van de metalband maakten kans op een plek in het museum in Cleveland. Daar waren fans echter ontevreden over: Dee en Campbell maken al lange tijd onderdeel uit van de band.

De organisatie achter de Hall of Fame heeft daarop besloten om Dee en Campbell te nomineren. Dit tot genoegen van Motörhead. "Onze dank aan iedereen die van zich heeft laten horen", schrijft de band op Twitter. "Dank aan #ROCKHALL2020 voor het aanhoren van de kritiek en voor het toevoegen van Phil & Mikkey. Eén voor allen en allen voor één!"

Overigens maakte de Hall of Fame de beslissing niet op grootse wijze bekend, maar werd de 'bio' van Motörhead, waar ook de genomineerden in staan omschreven, stilletjes aangepast. Met die aanpassing komen de oorspronkelijke leden Lemmy Kilmister, Eddie Clarke en Phil Animal Taylor en dus ook Mikkey Dee en Phil Campbell in aanmerking voor een plekje op de erelijst.

Nieuwe namen

Er moet echter nog een boel gebeuren voordat de groep wordt opgenomen in de Hall of Fame. Jaarlijks wordt een select groepje artiesten geselecteerd die in aanmerking komt voor de ereplek. Voorwaarde is dat ze minstens 25 jaar geleden hun eerste album hebben uitgebracht. Dit jaar stemmen meer dan duizend muzikanten, experts en critici op hun favoriet. Tevens wordt een publieksstem meegewogen bij de selectie van de nieuwe rockiconen.

Naast Motörhead behoren onder meer The Notorious BIG, Whitney Houston en Pat Benatar tot de genomineerden. Het museum maakt in januari de nieuwe leden van de Hall of Fame bekend. Dit jaar behoorden Janet Jackson, Radiohead, Roxy Music, Def Leppard, The Zombies, The Cure en Fleetwood Mac-zangeres Stevie Nicks tot de nieuwelingen.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren