logo songteksten.net

James Gunn reageert op kritiek Francis Ford Coppola

Ruzie in regisseursland. James Gunn, bekend van de Guardians of the Galaxy-films, heeft gereageerd op uitlatingen van Oscarwinnaar Francis Ford Coppola. Die laatste, bekend van The Godfather-films en Apocalypse Now, noemde de Marvel-superheldenfilms zaterdag "afschuwelijk".

De 80-jarige regisseur sloot zich daarmee aan bij de eveneens met een Oscar onderscheiden regisseur Martin Scorsese, die ook kritiek had geuit op de Marvel-films. "Martin was nog aardig toen hij zei dat de films geen cinema zijn", zei Coppola. "Hij omschreef de films niet als afschuwelijk. Ik durf dat wel hardop zo te zeggen."

De grote reputaties van Scorsese en Coppola hebben Gunn er niet van weerhouden te reageren. Op Instagram plaatste hij een tekst, gericht aan zijn illustere collega's. "Veel van onze opa's vonden gangsterfilms allemaal hetzelfde, ze noemden de films verachtelijk", zo schreef de regisseur. "Onze overgrootvaders dachten hetzelfde over westerns."

Volgens Gunn zijn superheldenfilms de westerns en gangsterfilms van nu: het zijn "gewoon films", zo meent Gunn. Over smaak valt niet te twisten, is de boodschap van de regisseur. "Niet iedereen kan ze waarderen, soms kunnen zelfs genie├źn dat niet. Maar dat is prima."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren