Hoofdrolspelers Tina Turner-musical halen inspiratie uit verhaal

Door ANP, maandag 21 oktober 2019 18:32, bron: ANP

De cast van TINA - De Tina Turner Musical werd maandag gepresenteerd in het Beatrix Theater in Utrecht. Hoewel de acteurs nog even moeten wachten tot de première in februari, staan ze nu al te popelen om het verhaal van de legendarische zangeres te mogen vertellen. Voor hoofdrolspelers Nyassa Alberta (Tina) en Juneoer Mers (Ike) is het een erg inspirerend verhaal, zo vertelden ze aan BuzzE.

Het verhaal volgt Tina, die haar gewelddadige partner Ike op muzikaal en persoonlijk vlak ontvlucht om uiteindelijk zelfstandig een wereldster te worden. "Het begint natuurlijk heftig, maar dan vindt ze letterlijk haar eigen stem en voelt ze de kracht om alleen verder te gaan. Heel sterk en inspirerend", vertelt Nyassa, die sinds maart de understudy van Tina was in de Duitse productie.

Voor Juneoer ligt de rol van Ike wel erg ver van hem af. "Ik ben zelf gelukkig heel anders, dus het is wel een uitdaging om zo'n persoon te spelen. Omdat ik van oorsprong niet zo ben, ben ik wel heel blij dat ze het toch in me zagen en ik die rol heb gekregen." Wel wilde de acteur zich niet te veel laten leiden door wat hij al over Ike wist. "Ik heb ook zijn boek gelezen om er een andere kijk op te kijken. Dat het wat minder eenzijdig is en ik zijn karakter vanuit een ander perspectief leerde kennen."

Nieuw land

Nyassa bereidt zich vooral fysiek voor op de rol. "Veel rust, sporten en gezond eten. Het is heel belangrijk dat je fit bent." Maar de actrice moest ook weer terugverhuizen vanuit Duitsland, waar ze de afgelopen jaren heeft gewoond en gewerkt. "Het voelt bijna alsof ik in een nieuw land ben gaan wonen, maar het is wel weer goed om thuis te zijn."

Nu is het voor de acteurs aftellen tot de repetities, de try-outs en uiteindelijk de première volgend jaar. "Ik heb er zo'n zin in en ben zelf al best wel zenuwachtig", zegt Juneoer. Voor zenuwen is het voor Nyassa nog te vroeg. "Daar ben ik nu nog helemaal niet mee bezig. Eerst maar eens lekker repeteren."

Nederland is het vierde land waarin de musical te zien is. TINA - De Tina Turner Musical beleefde vorig jaar zijn wereldpremière in Londen en is daar nog steeds te zien. In maart startte de productie in Hamburg en de Broadway-versie gaat in november in première.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren