Erik de Zwart: denk aan leuke dingen voordat je gaat slapen

Door ANP, maandag 21 oktober 2019 21:21, bron: ANP

Erik de Zwart heeft nog nooit ergens wakker van gelegen. En daarvoor heeft de radio-dj een trucje. "Mijn tip is om, voordat je gaat slapen, aan leuke dingen te denken", aldus Erik in de nieuwe editie van het ANBO Magazine.

Dat is moeilijker dan het lijkt, waarschuwt Erik. "Dat vergt discipline, maar het werkt echt. En anders blijft het dooremmeren." Ook de dj maakte "heftige dingen" mee, "zoals het voorbestaan van zenders", maar daar sliep hij geen minuut minder om. "Ik lig nergens wakker van; niet van privézaken en ook niet van zakelijke problemen."

Gelukkig maar, want de 62-jarige Erik heeft zijn slaap hard nodig. "Ik heb echt een uur of acht slaap nodig. Anders voel ik me brak." Toch is er één ding waar de dj altijd wakker voor gemaakt kan worden: treinen. Ook als hij wel blijft liggen, is Erik bezig met locomotieven, boemels en 'Hondekoppen'. "Ik droom van mooie treinreizen. "Op mijn verlanglijstje staan de Rovos Rail door Zuid-Afrika. En binnenkort gaan mijn vrouw en ik onze dochter bezoeken in Costa Rica. We gaan via Panama, zodat ik de treinen kan filmen die langs het Panamakanaal rijden. Dat vind ik geweldig!"
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren