Rob Lowe: sekstape beste dat me is overkomen

Door ANP, dinsdag 22 oktober 2019 05:14, bron: ANP

De sekstape die hij in 1988 maakte, zorgde voor flinke ophef rond Rob Lowe. Maar de acteur ziet het schandaal inmiddels vooral als de start van een positieve wending in zijn leven, zo vertelde hij maandag in radioprogramma The Jess Cagle Show.

"We zijn ruim dertig jaar verder en mensen hebben het er nog altijd over", aldus de 55-jarige. "Maar het is het beste dat me ooit is overkomen. Dat vind ik echt, want het is waardoor ik afgekickt ben. En afkicken heeft ervoor gezorgd dat ik nu 29 jaar getrouwd ben, dat ik twee geweldige zoons heb. Dat zou niet gebeurd zijn als ik niet door dat schandaal heen was gegaan."

De acteur vertelde dat hij zich mede door de ophef rond de tape ging afvragen waar hij mee bezig was, en besloot zijn leven weer op de rails te krijgen. Hij meldde zich in 1990 in een kliniek voor alcoholverslaafden en is sindsdien nuchter gebleven.

Lowe raakte na het uitlekken van de tape behoorlijk in opspraak, omdat een van de twee bedpartners waarmee hij gefilmd was minderjarig was. De acteur, die zelf destijds 24 was, heeft altijd volgehouden dat hij niet wist dat het meisje jonger dan 18 was. Hij sloot een overeenkomst met de familie van de tiener en werd niet aangeklaagd voor seks met een minderjarige.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren