Duncan Laurence' nieuwe single is antwoord op haat in de wereld

Door ANP, woensdag 23 oktober 2019 17:18, bron: ANP

Iets meer dan vijf maanden na zijn songfestivalwinst heeft Duncan Laurence de langverwachte opvolger van zijn hit Arcade gelanceerd. Zijn nieuwe single heet Love Don't Hate It, zo kondigt de zanger aan op Instagram. Het liedje is zijn antwoord op alle haat in de wereld.

"Ik ben zoo blij om eindelijk nieuwe muziek met jullie te delen", begint Duncan. Volgens hem is Love Don't Hate It een liedje dat gaat over het vechten voor wie je bent en van wie je wilt houden. "Er zijn geen grenzen als het gaat om liefde. Het is het puurste dat we op deze wereld hebben en toch moeten veel mensen, onder wie ikzelf, er elke dag voor vechten. Vanwege hun uiterlijk, hun overtuigingen, hun geslacht of hun seksualiteit." Duncan wijst erop dat het aan het einde altijd "je eigen keuze" is.

Al maandenlang werd reikhalzend uitgekeken naar nieuwe muziek van Duncan, die zijn songfestivalhit Arcade op 7 maart presenteerde. De ballad raakte tijdens het Eurovisiesongfestival in Israël genoeg gevoelige snaren voor de winst en brak nadien verschillende records. Afgelopen zomer werkte hij volop aan nieuw materiaal.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren