Fotograaf klaagt Emily Ratajkowski aan

Door ANP, donderdag 24 oktober 2019 04:04, bron: ANP

Opnieuw een bekendheid die aangeklaagd wordt door een fotograaf wegens het onrechtmatig gebruik van zijn foto's. Dit keer is Emily Ratajkowski de klos. Volgens Robert O’Neil, de fotograaf in kwestie, heeft de actrice een foto van hem gebruikt voor haar Instagram Story, zonder dat hij daar toestemming voor heeft gegeven. Dit meldt Page Six.

Emily is op de foto te zien met een bos bloemen, die haar gezicht bedekken, terwijl ze op straat in New York loopt. Hoewel de foto na 24 uur vanzelf van het sociale medium verdween, zoekt de fotograaf toch financiële genoegdoening omdat zijn copyright is geschaad. Hij eist 150.000 dollar schadevergoeding en wil de winst hebben die ze gemaakt dankzij zijn werk.

Vorige maand werd Gigi Hadid eveneens door O'Neil aangeklaagd omdat ze een foto van haar ex-vriend Zayn Malik op Instagram had geplaatst. Justin Bieber postte ook een kiekje van zichzelf op sociale media, waartoe hij niet gerechtigd was. Hij legde het geschil echter snel bij met fotograaf Robert Barbera en liet dat meteen aan zijn volgers weten. "Alles opgelost, niks meer aan de hand. Hij is een prima kerel!"
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren