Coldplay brengt single met Stromae uit

Door ANP, donderdag 24 oktober 2019 21:00, views: 28, bron: ANP

Coldplay heeft donderdagavond alvast de eerste twee singles van hun aankomende dubbelalbum Everyday Life uitgebracht. Op het nieuwe nummer Arabesque wordt de band vergezeld door niemand minder dan de Belgische artiest Stromae.

Ook op het tweede kersverse liedje krijgt Coldplay hulp. Daar doet de Nigeriaanse saxofonist Femi Kuti, samen met zijn achtergrondband, aan mee.

De Britse band heeft de komst van Everyday Life de afgelopen dagen met veel bombarie aangekondigd. Zo stuurden de mannen brieven naar fans om het nieuws bekend te maken en deelden ze alvast de tracklist in een advertentie in de North Wales Daily Post. Op Coldplays website stond daarnaast een aftelklok tot aan de lancering van de twee eerste nummers van het album.

Fans hebben ook wel even geduld moeten hebben voor een nieuwe plaat. De band heeft sinds eind 2015 geen album meer uitgebracht. Everyday Life bestaat uit twee delen: Sunrise en Sunset. Van beide delen is donderdag een single gelanceerd.

In totaal staan er zestien nummers op de plaat. Volgende week zaterdag speelt Coldplay hun nieuwe werk voor het eerst op televisie tijdens Saturday Night Live.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren