logo songteksten.net

Armin van Buuren zoekt op nieuwe plaat naar balans

Armin van Buuren lanceert vrijdag zijn nieuwste album Balance. Op de plaat, met in totaal 28 nummers, komen volgens de dj de oude en de nieuwe Armin samen. "Het is een compilatie van de afgelopen jaren."

Balance gaat voor Armin letterlijk over het vinden van balans. Muzikaal gezien, maar ook als het om het vinden van het juiste evenwicht tussen de tijd die hij door kan brengen met zijn familie en vrienden en de tijd dat hij offroad is. "Met dit album neem ik een aantal zijpaden, zonder mijn roots uit het oog te verliezen", vertelt Armin tegen BuzzE over het maakproces van de nieuwe plaat. "Mijn roots liggen in de trance. Op het album hoor je dus ook hele herkenbare Armin-sounds, maar ook een hoop experimenten met hardstyle, pop en zelfs wat langzamere lounge-achtige tracks. Eigenlijk komen hier de oude en de nieuwe Armin samen."

De dj vliegt al jaren de wereld rond en scoorde hits met onder meer This is What it Feels Like, Therapy en Something Real, dat afgelopen zomer verscheen. Tijdens Amsterdam Dance Event werd hij vorige week voor de achttiende keer verkozen tot een van de vijf populairste dj’s van de wereld.

Lengte

Als je zolang in de industrie zit, is het volgens hem heel verleidelijk om de gebaande paden te blijven bewandelen. "Maar het gevaar is dat je dan stilstaat. Ik wil mezelf blijven ontwikkelen", zegt Armin over het moment waarop hij ontdekte dat hij alleen maar creatief kan blijven als hij doet waar hij energie van krijgt. "En dat zijn nieuwe dingen. Hoe trots ik ook ben op mijn hits, het kost me geen moeite om met die instellingen net iets andere liedjes te maken. Maar dat geeft me geen voldoening."

Het resultaat is dan ook een plaat die een compilatie is van de afgelopen jaren. "Van de studio’s waar ik muziek heb opgenomen, van de mensen die ik tijdens mijn reizen ontmoet heb en van de dingen die ik meegemaakt heb." Iets dat hij deze keer ook anders heeft aangepakt dan bij zijn voorgaande albums, is de lengte van de tracks. Alle nummers zijn bewust maar zo’n 3 tot 4 minuten, om tegemoet te komen aan de wens van luisteraars. Die zitten volgens Van Buuren niet meer te wachten op lange nummers. "Maar het zijn er in totaal wel 28 geworden. Veertien oude en veertien nieuwe nummers. Ik ben heel benieuwd wat mijn fans ervan gaan vinden."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren