Bill Gates en Paris Hilton grootste bekende vervuilers

Door ANP, vrijdag 25 oktober 2019 08:47, bron: ANP

Zweedse wetenschappers hebben onderzoek gedaan naar tien mega-vervuilende bekendheden, en Bill Gates en Paris Hilton komen uit op plek één en twee. Dat bleek na analyse van hun sociale media, vertelt The Daily Mail.

Emma Watson is nummer tien op de lijst, met veertien vluchten in 2017 die bijna 68.000 kilometer besloegen. Daarmee bracht ze zo'n 71 uur in de lucht door, en zorgde ze voor een uitstoot van 15,1 ton aan CO2. Maar dat valt in het niet bij winnaar Gates, die meer dan 1600 ton CO2 uitstootte met 59 vluchten met zijn privévliegtuig. Daarachter kwam Hilton met zo'n 275.754 kilometer aan reizen met verschillende privévliegtuigen.

Jennifer Lopez komt uit op nummer drie, gevolgd door Oprah Winfrey en Mark Zuckerberg. Ook de inmiddels overleden Karl Lagerfeld, voetballer André Schurrle, videoproducer Felix von der Laden en zakenvrouw Meg Whitman komen in de lijst voor. Onderzoekers keken naar de socialemediaberichten van de bekendheden en rekenden daarmee uit hoeveel ze hadden gereisd en de mate van vervuiling die ze daarmee teweeg brachten.

De lijst is tamelijk willekeurig opgesteld. Zo staat er bijvoorbeeld geen enkele dj in, terwijl juist van grootheden als Tiësto, Armin van Buuren en David Guetta bekend is dat zij jaarlijks dagen doorbrengen in het vliegtuig.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren