logo songteksten.net

André Rieu kondigt data aan voor Vrijthof-concerten in 2020

André Rieu is zonder kleerscheuren uit het vliegtuig vanuit Santiago gestapt, en kan weer toekomstplannen maken. De Limburgse violist staat ook volgend jaar weer op zijn geliefde Vrijthof in Maastricht. De openluchtconcerten vinden plaats op 3, 4 en 5 juli, maakte Rieu vrijdag bekend.

Vorige week moest de violist noodgedwongen vertrekken uit de Chileense hoofdstad, waar hij vier concerten had gepland. In Chili braken grote demonstraties uit, waarna evenementen moesten worden afgelast.

De kaarten voor de Vrijthofconcerten zijn vanaf woensdagochtend te koop. Wie niet tot volgend jaar zomer kan wachten, kan ook in december naar een concert van Rieu. De violist geeft namelijk speciale kerstconcerten in het MECC in Maastricht op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 december. De koning van de wals hoopt met zijn kerstconcerten, die hij dit jaar voor het eerst geeft, een nieuwe traditie neer te zetten.

Dat is al gelukt met zijn shows op het Vrijthof, waar hij sinds 2005 elke zomer staat als blijk van erkentelijkheid voor zijn thuisbasis. Vorig jaar trokken de in totaal twaalf openluchtconcerten van Rieu een recordaantal bezoekers. 150.000 mensen uit 99 verschillende landen kwamen voor de walsjes van de violist naar Maastricht.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren