logo songteksten.net

Peter van der Vorst heeft Matthijs van Nieuwkerk al gebeld

Peter van der Vorst had naast Eva Jinek in ieder geval nog één populair NPO-gezicht op zijn lijstje staan. De Directeur Content van RTL, die Eva zelf binnenhaalde, heeft ook Matthijs van Nieuwkerk benaderd. Dat vertelde Peter in De wereld draait door. De uitkomst van het gesprek lieten de tv-baas en presentator in het midden.

Peter, die sinds april zijn nieuwe functie bekleedt, vertelde dat hij als eerste klus de late avond op RTL onder handen wilde nemen. "Mijn eerste telefoontje ging naar Beau. Sterker nog, ik ben naar Schiphol gegaan om hem op te wachten toen hij terugkwam van opnames op Aruba." Zijn tweede belletje ging naar het management van Eva. "Gelijk na het eerste gesprek met Eva dacht ik: leuk. Het klikte enorm. Die moeten we gewoon hebben."

Omdat ook over Matthijs wordt gespeculeerd dat hij volgend jaar wellicht overstapt naar de commerciële omroep, polste tafelheer Marc-Marie Huijbregts of hij al was gebeld. "Ik ben nog niet opgewacht op Schiphol", zei Matthijs lachend. Peter voegde eraan toe dat hij hem wel al heeft gebeld, maar liet niet los hoe dat gesprek is gegaan. "Het is een topper in het vak natuurlijk. Die zijn bij ons allemaal welkom."

Ook de NPO heeft een telefoontje van Peter gekregen. RTL is namelijk bereid "alles te doen" om te helpen bij de organisatie en invulling van het Eurovisiesongfestival volgend jaar. "Het is een nationaal evenement."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren