logo songteksten.net

Harry Mens moest 'beetje improviseren' door protestboeren

Harry Mens is dit weekeinde op de buis met een bijzondere uitzending van Business Class. Protesterende boeren hebben zaterdag tijdens de opnames een verklaring voorgelezen. Hun komst verraste Harry, maar alles is volgens de presentator prima en gemoedelijk verlopen.

"Het was wel een beetje improviseren, maar het wordt een leuke uitzending", zegt Harry over zijn programma, dat zondagochtend om 10.30 uur te zien is op RTL7. "Iedereen mocht zijn zegje doen."

Tientallen protesterende boeren togen naar Hotel van Oranje in Noordwijk, waar Business Class wordt opgenomen. Ze eisten zendtijd om een verklaring voor te lezen. Daarin stellen ze dat de natuurdoelstellingen waaraan stikstofregels zijn gekoppeld niet haalbaar zijn. "Nu niet, maar ook over tien jaar niet", aldus een woordvoerster van de boeren.

Hoewel de natuurdoelstellingen niet haalbaar zijn, zeggen de boeren wel hun steentje te willen bijdragen door "op verantwoorde wijze te produceren. Wij staan zeker open voor innovatie, vernieuwing en verandering, maar het moet wel haalbaar en realistisch zijn. En dat is het in deze kwestie niet."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren