logo songteksten.net

Scorsese licht uitspraak superheldenfilms toe

Martin Scorsese heeft zijn eerdere uitspraken over superheldenfilms iets verder uitgelegd. In een interview met Entertainment Tonight verklaart de regisseur dat dit soort films "een nieuwe kunstvorm" zijn.

In een interview met Empire Magazine stelde de filmmaker eerder deze maand dat films als die van Marvel "geen cinema" zijn, en vergeleek hij deze projecten met een pretpark. De uitspraken kwamen hem op kritiek te staan van onder meer James Gunn, Joss Whedon en Samuel L. Jackson.

Dit weekend verklaarde Scorsese zich tijdens een interview voor zijn nieuwe film The Irishman nader. "Ik had het over de films die nu gemaakt worden. Als een familie naar een attractiepark wil, is dat prima. En dit zijn daar de cinematografische equivalenten van. Het is een nieuwe kunstvorm. Het is iets anders dan films die normaal in de bioscopen worden vertoond, dat is alles."

De 76-jarige benadrukt dat hij zich vooral zorgen maakt dat de grote superheldenfilms het moeilijk maken voor andere projecten. "Mijn vrees is dat we bioscoopplekken verliezen door dit soort massale attractieparkenfilms. Cinema verandert op dit moment. We hebben zoveel manieren om films te maken, wat heel prettig is. Sommige zijn meer events, zoals naar een pretpark gaan. En dat is leuk om te doen, maar ik hoop wel dat er plek in de bioscopen overblijft voor Greta Gerwig, Paul Thomas Anderson en Noah Baumbach, zulke mensen."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren