Coldplay na ruim twee jaar weer terug in Top 40

Door ANP, vrijdag 1 november 2019 08:41, views: 25, bron: ANP

Coldplay is terug en dat is ook te zien in de Top 40. De Britse band staat voor het eerst in ruim twee jaar weer in de hitlijst. Het nummer Orphans, dat vorige week verscheen, komt binnen op de 31e plek.

Orphans is de 27e Top 40-hit van Coldplay. De band stond eind september 2017 voor het laatst in de hitlijst, toen was Miracles (Someone Special) de hekkensluiter. Orphans, dat deze week de alarmschijf is op Qmusic, werd vorige week donderdag tegelijkertijd uitgebracht met Arabesque, een samenwerking met Stromae. Die single weet de Top 40 nog niet te halen.

Beide singles zijn afkomstig van het dubbelalbum van Coldplay dat op komst is. De plaat Everyday Life, onderverdeeld in Sunrise en Sunset, verschijnt eind deze maand. Orphans - dat mede is geschreven door Chris Martins zoon Moses - is afkomstig van Sunset, Arabesque is straks terug te vinden op Sunrise.

De Top 40 wordt wederom aangevoerd door Dance Monkey van Tones And I. De Australische staat voor de vijfde week op rij op nummer 1, maar voelt de hete adem van Maroon 5 in haar nek. De Amerikanen scoren met Memories hun derde top 3-hit in Nederland. Daardoor leveren Marco Borsato, Snelle en John Ewbank een plek in met hun Lippenstift. De mannen maken de top 3 compleet.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren