logo songteksten.net

Ja Rule ook veroordeeld voor belastingontduiking

(Novum/AP) - Ja Rule is in New Jersey veroordeeld tot twee jaar en vier maanden gevangenisstraf. De 35-jarige rapper, die sinds begin juni al vastzit vanwege illegaal wapenbezit, werd maandag schuldig bevonden aan belastingontduiking.

In maart bekende Ja Rule, wiens echte naam Jeffrey Atkins is, dat hij meer dan drie miljoen dollar aan inkomsten niet heeft opgegeven aan de belastingdienst. Hij verdiende het geld tussen 2004 en 2006.

Volgens de rapper werden zijn financiƫle problemen veroorzaakt door een combinatie van onervarenheid, slechte adviezen en het feit dat hij niet kon omgaan met zijn faam. "Het is nooit mijn bedoeling geweest om de regering te bedriegen of iets illegaals te doen. Ik was een jonge man die veel geld verdiende, maar ik wist niet hoe ik daarmee moest omgaan. Ik heb fouten gemaakt."

Ja Rule bekende in december schuld aan illegaal wapenbezit. In 2007 werd hij door de politie aan de kant gezet omdat hij met zijn sportwagen de snelheidslimiet overtrad. Agenten troffen een geladen vuurwapen aan in zijn auto. Hij werd daarom onlangs veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar.

De rapper kan het grootste gedeelte van zijn twee straffen tegelijk uitzitten. Verder moet hij van de rechter 1,1 miljoen dollar aan niet betaald belastinggeld terugbetalen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren