Tania Kross wint als robot The Masked Singer

Door ANP, vrijdag 1 november 2019 22:11, bron: ANP

Het eerste seizoen van The Masked Singer is gewonnen door Tania Kross. De mezzosopraan, die de afgelopen weken in het RTL 4-programma in een robotpak op het podium stond, kreeg in de finale van vrijdag de meeste stemmen van het publiek in de zaal.

In de slotuitzending gingen ook de maskers van de andere overgebleven kandidaten af. Acteur Guido Spek bleek schuil te gaan achter het karakter van de leeuw en vlogster Nienke Plas zat in het bidsprinkhaanpak. Tim Douwsma, verkleed als neushoorn, bleef als laatste over met Tania Kross. In een rechtstreeks duel wist uiteindelijk de zangeres de meeste stemmen te krijgen.

The Masked Singer groeide de afgelopen weken uit tot een grote hit voor RTL. Het uit Zuid-Korea overgewaaide programma noteerde vorige week een record van 1,8 miljoen kijkers. In het programma moeten twee panels raden wie er al zingend in een bizar pak op het podium staat. Carlo Boszhard en Loretta Schrijver werden het winnende panel. Zij wisten de meeste BN'ers te raden. Het tweede team bestond uit Gerard Joling en Buddy Vedder.

In de voorgaande vijf afleveringen stonden ook Rintje Ritsma, Catherine Keyl, Gers Pardoel, Joke Bruijs, Eddy Zoey, Rick Brandsteder, Josje Huisman en Tineke Schouten op het podium.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren