logo songteksten.net

Edwin de Vries in musical Soldaat van Oranje

(Novum) - Edwin de Vries is vanaf augustus af en toe te zien in Soldaat van Oranje. De Vries, die verantwoordelijk was voor het script van de musical, neemt geregeld de rol van François van 't Sant voor zijn rekening. De Vries is understudy van zijn broer Bart.

"Het is een droom om in zo'n succesvolle productie als Soldaat van Oranje, die ik zelf heb geschreven, de rol te mogen spelen van persoonlijk secretaris van koningin Wilhelmina", jubelt De Vries. "Met wederom bijzonder jong talent in de cast en natuurlijk geweldige actrices als Anne-Wil Blankers, met wie ik al zoveel gespeeld heb. Acteur en schrijver komen nu samen. Ik kan niet wachten. Dit wordt echt genieten."

De producenten van Soldaat van Oranje moesten de afgelopen maanden koortsachtig op zoek naar nieuwe acteurs. Vanwege het onverwachte succes werd de musical over verzetsheld Erik Hazelhoff Roelfzema meerdere malen verlengd, maar doordat sommige acteurs al verplichtingen hadden, moesten ze de musical verlaten.

Zo werd eerder aangekondigd dat de rol van koningin Wilhelmina door andere actrices zal worden gespeeld. Anne-Wil Blankers, Petra Laseur en Els Ingeborg Smits zijn de nieuwe Wilhelmina's. Blankers kroop ook voor de tv-serie Wilhelmina en voor het toneelstuk Wilhelmina: Je maintiendrai in de huid van de koningin.

Soldaat van Oranje, dat op 31 augustus opnieuw in première gaat, heeft ook een nieuwe hoofdrolspeler. Julian Looman neemt de rol van verzetsheld op zich en vervangt Matteo van der Grijn. De musical, waarvoor een nieuw theater werd gebouwd op voormalig vliegveld Valkenburg bij Leiden, beleefde op 30 oktober zijn vuurdoop in het bijzijn van koningin Beatrix.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren