logo songteksten.net

Take That windt publiek moeiteloos om vingers

(Novum) - De langverwachte terugkeer van Take That in Nederland stond vooral in het teken van Robbie Williams. De superster die midden jaren negentig zijn biezen pakte en ervoor zorgde dat de Britse band uit elkaar viel, keerde vorig jaar terug naar zijn roots.

De vier overige bandleden, Gary Barlow, Howard Donald, Mark Owen en Jason Orange, hadden de draad in 2006 alweer opgepakt. Maandag lieten ze in de Amsterdam Arena horen dat ze hun repertoire nog lang niet vergeten zijn.

Dat Williams nog steeds de grote roerganger van de groep is, werd al snel duidelijk. Barlow, Owen, Donald en Orange begonnen als kwartet aan de show en lieten nog even in de lucht hangen of Williams wel degelijk zou komen opdagen. De zanger kampte afgelopen weekeinde met een voedselvergiftiging, maar was op tijd opgeknapt.

Na een halfuur was het Robbie-tijd. In zijn korte solo-optreden wond hij het publiek moeiteloos om zijn vingers. Bij het inzetten van Let Me Entertain You, ontplofte de Arena en kwam het publiek pas echt goed los. Williams wist met zijn enthousiasme en allure iedereen in te pakken en leek geen hinder meer te ondervinden van zijn korte ziekbed.

Toch liet Williams weten dat hij zich nog steeds niet helemaal de oude voelde. "Maar ik kon jullie gewoon niet in de steek laten", riep hij licht geƫmotioneerd door de overweldigende ontvangst. De zanger adviseerde daarna iedereen om vooral 'geen kreeft te eten in de zomer.'

Opgewarmd door Williams, kwam Take That na een korte break voltallig terug op het podium. De jongens van weleer zijn opgegroeid tot mannen en hebben zichtbaar plezier in het optreden. Ook het feit dat Williams terug is, doet de band goed. Meermaals lieten ze aan het publiek blijken hoe blij ze zijn dat ze weer een vijftal zijn.

De jongens keuvelden en lachten met elkaar. Ze hadden er duidelijk zin in. Het publiek, dat vooral bestond uit vrouwen, werd daarin meegesleurd en deed al gillend en juichend mee. Vooral toen de doos met oude hits werd opengetrokken, veerde iedereen op. Het publiek zong luidkeels mee met klassiekers als Could It Be Magic, Babe, Everything Changes, Back For Good en Relight My Fire.

Dat Take That nog altijd een van de grootste popsensaties is, bleek alleen al uit de wervelende show. Vuurwerk, confettikanonnen, bizarre kostuums, dansers, acrobaten en een miljoenendecor. Niets was te gek voor de vijf Britten uit Manchester. Met de grote Williams aan het roer, kan deze boyband van weleer nog lang voortleven.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren