logo songteksten.net

Sharon Stone start zaak tegen rapper

Actrice Sharon Stone spant een rechtszaak aan tegen rapper Chanel West Coast. De 61-jarige Amerikaanse is niet blij met het nummer "Sharon Stoned" en heeft een aanklacht ingediend bij een rechtbank in Los Angeles, zo meldt onder meer Page Six.

Stone, bekend van onder meer de film Basic Instinct, vindt dat Chanel West Coast gebruik probeert te maken van de "uitzonderlijke populariteit en bekendheid" van de actrice, om op die manier "haar bekendheid te vergroten". Dat valt volgens Page Six te lezen in de aanklacht. De rapper, echte naam Chelsea Chanel Dudley, gebruikt de naam "Sharon Stone" liefst 33 keer in het nummer. "Sharon" komt zelfs 99 keer voor.

Chanel West Coast wordt verder verweten dat ze in de clip van het nummer een figuur gebruikt dat grote gelijkenis vertoond met Stone, en dat ze de naam van de actrice verbindt met "cannabis-parafernalia". De aanklacht somt een aantal van Stones 'prestaties' op, om te onderbouwen dat haar roem erg groot is. Zo wordt gemeld dat Stone 1,6 miljoen volgers heeft op Instagram, 118.000 op Twitter en 643.000 likes op Facebook.

Volgens de aanklacht heeft Stone de zaak aangespannen omdat ze "controle wil houden over de manier waarop haar naam, beeltenis, identiteit en persoon worden gebruikt". Chanel West Coast, die nog niet heeft gereageerd op de zaak, moet als het aan Stone ligt een schadevergoeding betalen. Hoeveel de actrice wil zien, is onbekend.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren