Bilal Wahib vertolkt hoofdrol in moderne Hamlet

Door ANP, vrijdag 8 november 2019 10:49, views: 23, bron: ANP

Acteur Bilal Wahib, bekend van Mocro Maffia en De Libi, gaat de hoofdrol spelen in een nieuwe eigentijdse bewerking van het beroemde stuk Hamlet van William Shakespeare. De Toneelmakerij brengt de voorstelling in maart en april 2020 op de planken, maakte het gezelschap vrijdag bekend.

De andere hoofdrol wordt gespeeld door Oussama Ahammoud, die ook in Mocro Maffia en De Libi te zien was. De tekstbewerking is gemaakt door schrijver Abdelkader Benali. Hij situeert de vertelling in 'Nieuw-West XL', waar volgens een korte toelichting "de opwinding van het grote geld tastbaar is, status wordt afgemeten aan het aantal volger op Instagram en waar oude waarden worden ingeruild voor snel succes".

In deze wereld keert 'rich kid' Hamlet terug naar huis als zijn vader onder verdachte omstandigheden verdwenen is. Geholpen door zijn vrienden komt Hamlet achter de verblijfplaats van zijn vader en zweert wraak. De voorstelling is ontwikkeld in samenwerking met Theater De Krakeling en Theater de Meervaart.

Wahib (20) groeide op met films als Het schnitzelparadijs, Shouf shouf habibi! en Rabat. Deze deden hem inzien dat het ook voor jongens uit Amsterdam-West met een deels multiculturele achtergrond mogelijk was om acteur te worden, vertelt hij in het boek Alles is film dat binnenkort uitkomt: "Ik ben op mijn elfde gewoon online op zoek gegaan naar castingbureaus; ik wist niet eens hoe je het woord schreef."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

Gekoppelde artiesten