Alexandra Alphenaar in musical over Flipje

Door ANP, vrijdag 8 november 2019 13:21, bron: ANP

Flipje uit Tiel gaat volgende maand als musical het theater in. Schouwburg Agnietenhof in Tiel heeft de voorstelling De Nacht van Flipje ontwikkeld ter ere van zijn 50-jarig jubileum. De hoofdrollen in de musical worden vertolkt door GTST-actrice Alexandra Alphenaar en Alfred van den Heuvel.

"Ons doel is om tijdens het jubileumseizoen nog meer de verbinding met de stad en regio aan te gaan, waaruit het idee van deze familiemusical ontstond", vertelt initiatiefnemer Ruud van Zuilen. "Van deze voorstelling, die wordt gedragen door professionele acteurs, maken amateurs uit de regio een belangrijk onderdeel uit. Actuele thema’s als vergroening en gezond leven spelen een prominente rol."

Het stuk vertelt over de vader van Gijs, die bessensap maakt. Maar dat raakt hij aan de straatstenen niet meer kwijt. Gijs zelf wordt getreiterd door de jongens op school. Op een dag meldt zich een geheimzinnige scheikundige, die een bijzondere formule aan het bessensap toevoegt waardoor superheld Flipster verschijnt.

De Nacht van Flipje is geschreven door Dick van den Heuvel, die recent een Musical Award won voor de voorstelling Was getekend, Annie M.G. Schmidt. De première vindt plaats op vrijdag 20 december 2019.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren