Jan Boerstoel publiceert bundel met hoogtepunten

Door ANP, vrijdag 8 november 2019 13:37, views: 22, bron: ANP

Tekstschrijver Jan Boerstoel komt volgende week met een boek waarin de hoogtepunten uit zijn 50-jarige oeuvre zijn gebundeld. Tussentijd, zoals het boek heet, bevat tientallen teksten die de nu 75-jarige Boerstoel de afgelopen halve eeuw schreef voor talloze zangers, tv-programma's en cabaretiers.

Boerstoel geldt als een van de grootste tekstschrijvers van Nederland. Al op de middelbare school schreef Jan Boerstoel liedteksten, maar in november 1969 werd het zijn beroep. Als student Nederlands ging hij schrijven voor grootheden als Don Quishocking, Drs P, Youp van 't Hek, Ivo de Wijs, Jasperina de Jong en Jenny Arean. Ook leverde hij veel bijdragen aan het programma Kinderen van Kinderen.

De Hagenaar won twee maal de Annie M.G. Schmidtprijs, de onderscheiding voor de meest indrukwekkende theatertekst van het jaar. Hij kreeg de prijs voor Iemand moet het doen van Jenny Arean (1992) en voor Geen kind meer van Karin Bloemen (1996).

Zaterdag gaat ook de voorstelling De Bossa van Jobim in première van zangeres Marcella Wisbrun. Boerstoel heeft als eerste schrijver ooit de teksten van de wereldberoemde Braziliaanse componist Antonio Carlos Jobim naar het Nederlands vertaald, zoals The Girl from Ipanema.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren