logo songteksten.net

Lewis Capaldi na acht maanden in top tien

Lewis Capaldi heeft er lang op moeten wachten maar deze week bereikt de Britse zanger eindelijk de tien van de Single Top 100 met zijn single Someone You Loved. Hij deed er liefst 37 weken, zo'n acht maanden, over: een record.

Op 2 maart kwam Lewis binnen op nummer 100 en sindsdien steeg hij gestaag naar de bovenste regionen van de hitlijst. Sinds eind mei bivakkeert hij al op het randje van de top 10. Zo stond hij al vier weken op 13, zes weken op 12 en drie weken op 11.

De laatste keer dat een artiest minstens 20 weken de tijd nodig had om de top 10 te bereiken was in september 2017 toen Unforgettable van French Montana en Swae Lee na 22 weken de barrière slechtte.

Lewis Capaldi bereikte recent nog de eerste plaats in de Amerikaanse Billboard Hot 100 met Someone You Loved. In maart wist hij in zijn thuisland al de top te bereiken.

De nummer 1 is in Nederland nog altijd in handen van Tones and I. De Australische zangeres gaat inmiddels voor de zevende week aan de leiding. Snelle staat op de tweede plaats met Reünie en Maroon 5 completeert de top 3 met Memories. Voor de band is het hun grootste hit sinds Moves Like Jagger uit 2011.

Singles Top 10 week 45

(notering, tussen haakjes notering vorige week, artiest, single o.b.v. Single Top 100 samengesteld door GfK Dutch Charts)

  1. (1) Tones and I - Dance Monkey

  2. (2) Snelle - Reünie

  3. (6) Maroon 5 - Memories

  4. (4) Marco Borsato, Snelle & John Ewbank - Lippenstift

  5. (3) Snelle - Voor je deur

  6. (9) Emma Heesters & Rolf Sanchez - Pa olvidarte

  7. (7) Post Malone - Circles

  8. (5) Snelle & Yade Lauren - Ze kent mij

  9. (12) Lewis Capaldi - Someone You Loved

  10. (14) Selena Gomez - Lose You To Love Me

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren