Nasrdin Dchar gaat toeren met show over 50 jaar immigratie

Door ANP, maandag 11 november 2019 21:25, bron: ANP

Acteurs Nasrdin Dchar en Fadua El Akchaoui gaan komend voorjaar op tournee met een voorstelling over een halve eeuw Marokkaanse immigratie in Nederland. Het was in mei vijftig jaar geleden dat Nederland en Marokko een verdrag tekenden waarin de Marokkaanse arbeidsmigratie naar Nederland werd vastgelegd.

De voorstelling Mabrouk was in juli eenmalig te zien in het Zuidplein Theater in Rotterdam. Maar het stuk werd zo goed ontvangen, dat het tweetal in februari en maart een korte tournee gaat maken.

De makers willen met het stuk aandacht vragen voor vijftig jaar immigratie in Nederland. "Het wordt een avond voor hen die dromen hebben opgeofferd voor een toekomst voor de kinderen die ze nog moesten krijgen", aldus Dchar. "Een avond met een lach en een traan over Marokko, over Nederland. Over jong en oud zijn. Over generaties en dromen. Over overleven en leven."

Mabrouk, wat gefeliciteerd betekent, speelt zich af door het gehele theater met een bazaar, live muziek, verhalen, film en (theater)performances. De speellijst staat op de website van producent Stage Z.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren