logo songteksten.net

Meer kijkers voor tweede Sinterklaasjournaal

Het tweede Sinterklaasjournaal trok dinsdag meer kijkers dan de eerste uitzending. Maandag stemden 874.000 mensen af op de start van het nieuwe seizoen en dinsdag liep het aantal op tot 937.000, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De kindershow, die op NPO 3 wordt uitgezonden, was dinsdag het twaalfde best bekeken programma van de dag.

De aftrap van het Sinterklaasjournaal scoorde maandag een stuk lager dan de voorgaande jaren, wat mogelijk komt doordat in verschillende delen van Nederland Sint-Maarten werd gevierd. Vorig jaar begon het Sinterklaasjournaal nog met bijna 1,2 miljoen kijkers. In 2017 waren het er 988.000 en in 2016 iets meer dan een miljoen.

In de nieuwe reeks van de NTR-serie zijn dit jaar voor het eerst geen zwart geschminkte pieten te zien. Het kinderprogramma wordt in plaats daarvan enkel bevolkt door roetveegpieten.

De meeste mensen, ruim 1,6 miljoen, stemden dinsdag af op het NOS Journaal van 20.00 uur. Ook de tweede en derde plaats in de kijkcijfer top 25 zijn voor NPO 1 met respectievelijk de Rijdende rechter met ruim 1,4 miljoen kijkers en het NOS Journaal van 18.00 uur met ruim 1,3 miljoen kijkers.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren