logo songteksten.net

Amerikanen keken 1,3 miljoen uur naar Disney+ op eerste dag

Ondanks enkele technische problemen heeft de dinsdag gelanceerde streamingdienst Disney+ binnen een dag een miljoenenpubliek weten te trekken. In de eerste 24 uur hebben Amerikanen 1,3 miljoen uur aan content bekeken, blijkt uit gegevens die trackingbedrijf Apptopia woensdag deelde.

De app voor de nieuwe dienst werd 3,2 miljoen keer gedownload. De meeste downloads kwamen uit de Verenigde Staten (89 procent), gevolgd door Canada (9 procent). Nederland was goed voor 2 procent van het totaal aantal gedownloade apps.

De lancering verliep niet helemaal zonder problemen. Op Twitter klaagden veel gebruikers dat ze moeite hadden met inloggen en geen verbinding konden krijgen. Ook klaagden fans dat bepaalde populaire titels, zoals de Star Wars-films en de nieuwe serie The Mandalorian, niet beschikbaar waren. Als titels wel te downloaden waren, duurde dit soms een minuut. "De vraag heeft onze verwachtingen overtroffen", verklaarde het bedrijf aan The Hollywood Reporter.

De nieuwe streamingdienst van Disney biedt bijna vijfhonderd films en 7500 afleveringen van honderden series. Het gaat onder meer om de films van Disney, animatiestudio Pixar, Star Wars en Marvel en dertig seizoenen van hitserie The Simpsons. Daarnaast gaat Disney+ in hoog tempo nieuwe content lanceren.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren