Tan ontmoet chimpansee-icoon Jane Goodall in Den Bosch

Door ANP, donderdag 14 november 2019 09:24, bron: ANP

De wereldberoemde chimpansee-expert Jane Goodall komt naar Nederland. De 85-jarige natuurbiologe zal op 7 december een lezing geven in het nieuwe theater Mainstage in Den Bosch. Daarna gaat het Britse icoon in gesprek met Humberto Tan, onder meer over klimaatveranderingen. Ook natuurfotograaf Frans Lanting neemt aan het gesprek deel.

Goodall is bekend geworden met haar baanbrekende onderzoek naar het leven van chimpansees in Afrika. Sinds de jaren tachtig zet Jane zich ook in voor de bescherming van chimpansees, hun leefgebieden en de toekomst van onze aarde. Zij is oprichtster van het Jane Goodall Instituut, dat wereldwijd steun en aandacht vraagt voor Janes werk en zorg draagt voor natuurbeschermingsprojecten in Afrika. Volgens Jane is het van groot belang dat mensen zichzelf verantwoordelijk voelen om hun leefomgeving te behouden.

Als erkenning voor haar werk heeft de VN haar de titel ‘ambassadrice voor de Vrede’ toegekend. De kaartverkoop voor de lezing is donderdag van start gegaan op de website van Goodall.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren