Warner blijft samenwerken met SPEC, niet met TRIFECTA

Door ANP, donderdag 14 november 2019 20:07, bron: ANP

Platenlabel Warner, managementbureau SPEC en muzieklabel TRIFECTA reageren verbaasd op berichten dat hun samenwerking per direct is beƫindigd na een gesprek met de stichting Music#MeToo. De juridisch adviseur van de stichting stelde donderdag dat Warner "best een statement" maakte door niet langer samen te willen werken met de Nederlandse bedrijven.

Dat klopt niet, stellen zowel Warner als SPEC. Het van oorsprong Amerikaanse label blijft samenwerken met het managementbureau. Sterker nog, donderdag heeft zanger Glen Faria een platencontract getekend bij Warner. De samenwerking tussen het label en TRIFECTA stopt wel. Dat heeft volgens Warner niets te maken met de stichting Music#MeToo of uitlatingen van artiesten, maar betreft een aflopend contract.

Het platenlabel heeft om de tafel gezeten met de stichting Music#MeToo, SPEC wacht nog op een gesprek. "We hebben ze uitgenodigd om langs te komen bij ons op kantoor, zodat ze ook een kijkje kunnen nemen in ons bedrijf", aldus SPEC-directeur Frank Barendse, die #MeToo een "belangrijk onderwerp" vindt. "Maar nog geen reactie."

Coachen en begeleiden

De stichting Music#MeToo werd begin dit jaar opgericht met als doel slachtoffers van seksueel misbruik, belediging en discriminatie een stem te geven. Volgens de stichting zijn niet zozeer de songteksten van rappers het probleem, die vallen onder de artistieke vrijheid, maar gaat het om het gedrag van de artiesten. Zo stoorde Music#MeToo zich aan Boef die vrouwen uitmaakte voor kechs (straattaal voor hoeren). "Dat is ondertussen al lang geleden", zegt Barendse over de uitspraak die Boef in januari 2018 deed. "En hij heeft meerdere malen excuses aangeboden."

Stoerdoenerij hoort ook bij rappers, stelt de SPEC-directeur. "Het is de urbancultuur. We kunnen ze niet allemaal opvoeden, dat hebben hun ouders al prima gedaan, maar coachen en begeleiden ze om respectvol met een ieder om te gaan."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

Gekoppelde artiesten