logo songteksten.net

'Geld Slob voor songfestival moet komen uit reclame-inkomsten'

Wil minister Arie Slob geld uitgeven aan het Eurovisiesongfestival, dan zal hij dat moeten halen uit reclame-inkomsten. Dat meldt Shownieuws, dat via de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) documenten heeft opgevraagd bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen.

De minister kan volgens Shownieuws op twee manieren putten uit de reclame-inkomsten van de Ster. De eerste manier is door directe toestemming van de Tweede Kamer te vragen. Dat zou kunnen gebeuren tijdens een debat over de mediabegroting, op 25 november.

Manier twee is door het geld uit de zogeheten Algemene Mediareserve (AMr) te halen. Dat is een reserve die is gereserveerd om bijvoorbeeld dalende reclame-inkomsten te kunnen opvangen. Bij deze optie hoeft de minister zijn besluit niet in stemming te brengen.

Dinsdag werd bekend dat de publieke omroep 12,4 miljoen euro van het kabinet wil voor het songfestival. De NPO heeft een verzoek voor dat geld ingediend bij minister Slob. Mocht het kabinet niet over de brug komen met het geld, dan zit NPO met een flink probleem, zo erkende een woordvoerder van de NPO. Een woordvoerder van Slob liet dinsdag weten dat het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) naar de zaak kijkt.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren