Nederlandse groep maakt toneelversie Wizard of Oz

Door ANP, vrijdag 15 november 2019 14:45, bron: ANP

Theatergroep Het Filiaal in Utrecht gaat een jeugdvoorstelling maken van het wereldberoemde verhaal The Wizard of Oz. De aanleiding is dat geestelijk vader L. Frank Baum dit jaar honderd zou zijn geworden.

Scenarist Don Duyns (Lang & Gelukkig) maakte een moderne update van het verhaal, waarin weervrouw Doortje (Naomi van der Linden) tijdens een storm plotseling in de onvoorspelbare wereld van Oz belandt. Met haar nieuwe vrienden Blik, Stro en Leeuw, gaat ze op zoek naar de Grote Oz en trotseren ze de gevaren van de Gele Bakstenen Weg.

Back to Oz is te zien van begin december tot en half februari. De muziek in de voorstelling wordt verzorgd door K.O. Brass en Slagwerk Den Haag.

The Wizard of Oz en hoofdrolspeelster Judy Garland worden ook geƫerd in de bioscoopfilm Judy, die vanaf deze week in de Nederlandse bioscopen draait. In de film blikt Judy Garland in de laatste maanden van haar leven terug op het draaien van de iconische film. De hoofdrol wordt vertolkt door Renee Zellweger, die door veel kenners al wordt getipt voor een Oscar.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren