Freek de Jonge is woest over woekerprijzen voor zijn kaartjes

Door ANP, vrijdag 15 november 2019 15:13, bron: ANP

Freek de Jonge is woest dat de overheid niets doet aan doorverkoopsites die voor woekerprijzen onlinetickets aanbieden voor zijn jaarconference. Dat heeft de cabaretier vrijdag gezegd in De Nieuws BV.

De Jonge kreeg meerdere signalen dat de kaartjes voor zijn nieuwe show voor dubbele prijzen online worden verkocht. "Je kan het niet voorkomen, omdat het in Nederland niet illegaal is", stelt de komiek. "Het is raar dat mensen die geen enkele inspanning hebben gedaan voor mijn show er toch geld aan kunnen verdienen."

De voltallige Tweede Kamer riep het kabinet twee jaar geleden op om met een plan te komen om onlinewoekerhandel in kaartjes voor concerten en andere evenementen aan te pakken. De oproep werd ook massaal gesteund door artiesten en agentschappen. Maar actie van het kabinet op dit dossier blijft tot nu toe uit.

SP-Kamerlid Peter Kwint gaat minister Ingrid van Engelshoven van Cultuur maandag weer ter verantwoording roepen tijdens het cultuurdebat. Hij stelt voor een maximum winstmarge van 10 procent in te stellen voor het doorverkopen van kaartjes op websites.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren