logo songteksten.net

Legendarisch Elvis-concert eenmaal terug in de bios

De muziekdocumentaire Elvis: That's the way it is, uit 1970, is op woensdag 8 januari eenmalig weer in de Nederlandse bioscopen te zien. De film is een registratie van het legendarische optreden dat Elvis Presley in de zomer van 1970 gaf in het Las Vegas International Hotel.

De eenmalige vertoning vindt plaats ter gelegenheid van de 85e geboortedag van 'The King', maakte distributeur Warner Bros. vrijdag bekend.

De documentaire van regisseur Denis Sanders toont zowel de voorbereidingen op het concert als grote delen van het optreden zelf. Ook is er een half uur extra materiaal aan de film toegevoegd dat niet eerder in de bioscoop te zien was. Het gaat onder meer om een generale repetitie van Suspicious Minds en de concertregistratie van Don’t Be Cruel.

De voorverkoop start op maandag 18 november. Op dit moment trekt de soortgelijke film Amazing Grace volle zalen in de Nederlandse filmtheaters. De documentaire is een registratie van de opname van het iconische gospelalbum van Aretha Franklin. De opnames mochten van de zangeres lange tijd niet uitgebracht worden. Maar na haar dood hebben haar erven toch toestemming gegeven om de film met fans te delen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren