logo songteksten.net

Roger Taylor stoft anti-Murdoch-nummer af

(Novum) - Roger Taylor heeft Dear Mr Murdoch, zijn protestnummer over mediamagnaat Rupert Murdoch, opnieuw uitgebracht. De Queen-drummer en zanger heeft er enkele subtiele wijzigingen over het afluisterschandaal in doorgevoerd, zo meldt de website van Queen woensdag.

Taylor hergebruikte het nummer al eerder toen Murdoch in 1998 probeerde voetbalclub Manchester United over te nemen. Het origineel verscheen in 1994 op zijn album Happiness. Volgens Taylor spreekt de songtekst voor zich. Op de 2011-versie zingt hij onder meer over Murdochs werknemers die net 'gieren en kraaien' zijn die diep zijn gezonken.

Murdoch ligt momenteel onder vuur als oprichter van News Corporation, die onder meer verantwoordelijk was voor de Britse boulevardkrant News of the World. De krant ging eerder deze maand ten onder toen bleek dat medewerkers jarenlang telefoons van beroemdheden en politici afluisterden. Ook een vermist meisje, familie van terreurslachtoffers en oorlogsveteranen waren niet veilig voor de praktijken van de krant. Murdoch heeft inmiddels zijn excuses aangeboden.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren